BLOG

Aromatherapie bij LOFF: ontdek de kracht van geur

Auteur

Aromatherapie is een essentieel onderdeel van de wellness-ervaring bij LOFF. Deze holistische behandelmethode maakt gebruik van natuurlijke, aromatische oliën uit planten om het welzijn van je lichaam en geest te bevorderen. Bij LOFF geloven we in de kracht van de natuur. Daarom gebruiken we alleen de zuiverste etherische oliën tijdens onze behandelingen. In dit blog lees je hoe aromatherapie werkt, wat het effect van onze favoriete geuren is en welke behandelingen je bij ons kunt boeken om te genieten van aromatherapie!

Ontspannen doe je met je neus

Wist je dat geur een heel krachtig effect heeft om onze hersenen? Zodra je een geur opmerkt, wordt deze direct verwerkt door het limbische systeem in je hersenen. Dat gedeelte van je brein is ook verantwoordelijk voor je emoties, geheugen en gedrag. Het is dus niet zo gek dat geuren vaak emoties, herinneringen of een gevoel van rust oproepen. Bij LOFF maken we vaak gebruik van aromatherapie voor een extra rustgevende dimensie in onze behandelingen. Zo kan lavendel ontspannend werken voor je lichaam en geest, terwijl de geur van citrusvruchten goed is voor je humeur en energie kan geven. Deze emotionele connectie tussen lichaam, geest en geur maakt aromatherapie heel bijzonder en effectief.

Aromatherapy Associates

LOFF is een trotse partner van Aromatherapy Associates, een hoogwaardig Brits merk dat zich al 35 jaar specialiseert in natuurlijke en kwalitatieve essentiële oliën. Het merk staat bekend om zijn uitgebreide assortiment aan etherische oliën en gemengde geuren die zijn samengesteld voor specifieke werkingen. Aromatherapy Associates heeft voor ieder wat wils, van kalmerende mengsels tot opwekkende geuren. Door deze samenwerking kun jij als klant van LOFF bij elke behandeling genieten van de meest hoogwaardige essentiële oliën! 

Ontspan hier Met heerlijke Geuren!

Zo gaat aromatherapie bij LOFF

Bij LOFF bieden we verschillende behandelingen waarin aromatherapie centraal staat. Denk aan een aromamassage, een zwangerschapsmassage met rozenolie of een ontspannende massage voor je spieren. Als je kiest voor een behandeling met aromatherapie bij LOFF, zullen we altijd beginnen met een zorgvuldig consult. We laten je dan kennismaken met de verschillende geuren die geschikt zijn voor jouw gekozen behandeling. Daarbij leggen we uit wat de werking is en mag je natuurlijk ruiken welke geur je zelf het lekkerst vindt! 

Hier zijn een paar van onze favoriete geuren:

  • Lavendelolie: Werkt kalmerend, verzachtend en ontstekingsremmend. Deze geur is perfect voor het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress. Veel mensen kunnen ook beter slapen na het gebruiken van lavendel.
  • Rozenolie: Hydrateert de huid, ontspant en is veilig tijdens de zwangerschap. De geur van rozen is niet alleen een genot voor je zintuigen, maar heeft ook sterke sociaal-emotionele voordelen. Rozenolie zou het gevoel van liefde en verbinding namelijk bevorderen. 
  • Zwarte peperolie: Stimulerend en verwarmend voor lichaam en geest. Zwarte peperolie kan namelijk helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het stimuleren van de bloedsomloop, wat bijdraagt aan een gevoel van vitaliteit. 
  • Rozemarijnolie: Stimuleert de doorbloeding en spijsvertering en werkt opwekkend. Het is dus een uitstekende keuze voor een energieboost! Bij gebruik op de hoofdhuid kan het de groei van gezond en sterk haar bevorderen.  
  • Gemberolie: stimulerend, ontstekingsremmend en pijnstillend. Gemberolie is vooral nuttig voor mensen met pijn in hun spieren of gewrichten, omdat het tegelijkertijd de doorbloeding bevordert en spierspanning verlicht. Ook helpt de geur tegen misselijkheid. 

De voordelen van aromatherapie bij LOFF

Aromatherapie biedt verlichting voor zowel lichamelijke als mentale klachten. Etherische oliën kunnen immers helpen bij het verlichten van stress, angstklachten en somberheid. Maar daarnaast zijn ze ook nuttig om klachten zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en spierpijn te verminderen. Aromatherapie is een holistische manier om de zintuigen, het lichaam en de geest met elkaar te verbinden en in balans te brengen. Vanwege onze persoonlijke benadering bieden we jou ook nog eens altijd de mogelijkheid om de etherische oliën voor jouw behandeling aan jouw voorkeuren aan te passen. Wil je meer weten over welke geur het beste bij jou past? Onze ervaren therapeuten staan klaar om je te adviseren en te begeleiden in het kiezen van de juiste aromatherapie voor jouw behandeling.

Ervaar de kracht van geur bij LOFF

Ben je klaar om de kracht van aromatherapie te ervaren? Kom langs bij LOFF voor een wellnesservaring die optimaal gebruikmaakt van heerlijke geuren op natuurlijke basis. Onze zorgvuldig geselecteerde etherische oliën en de persoonlijke benadering tijdens onze behandelingen zorgen ervoor dat je de voordelen van aromatherapie op een unieke manier kunt ervaren. Aromatherapie bij LOFF is de perfecte manier om te ontspannen, te genieten en tegelijkertijd je lichaam en geest verlichting te bieden. Boek vandaag nog jouw behandeling en ontdek zelf de magie van geur!

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid