BLOG

Boost je weerstand bij LOFF!

Auteur

De afgelopen weken heb je het vast wel gemerkt: het verkoudheidsseizoen is weer begonnen. Je familieleden proesten aan de telefoon, in de trein zit je naast iemand die constant haar neus snuit en zelfs op het werk begint die collega aan de overkant toch wel erg hard te hoesten. Het hoort er allemaal bij in deze tijd van het jaar, maar verkouden zijn is natuurlijk niet leuk. In dit blog vertelt LOFF je daarom alles over behandelingen waarmee je je weerstand een boost geeft!

Sauna: ontspannend en verwarmend

In de sauna kom je lekker tot rust. Ontspanning vermindert stress en dat is al een goede manier om de kans dat je ziek wordt te verkleinen. Maar dat is zeker niet het enige! Regelmatige bezoeken aan de sauna hebben namelijk ook deze voordelen:

  • Je maakt meer witte bloedcellen aan door de wisselende temperaturen. Dat zou vooral de kans op luchtweginfecties (zoals verkoudheid) verkleinen
  • Je keel en luchtwegen worden verzacht door de vochtige lucht in de sauna
  • Je bloedsomloop wordt gestimuleerd door de warmte. Dat is goed voor je huid, energieniveau en weerstand
  • Je zweet veel gifstoffen uit

Saunabezoeken kunnen je weerstand op veel manieren verbeteren, maar zijn niet geschikt wanneer je veel last van je longen hebt of met een andere aandoening of ziekte kampt. Zie het dus als een kwestie van “voorkomen is beter dan genezen”.

Boek hier en boost je weerstand!

Massages: stimuleer je circulatie

Ook massages kunnen je immuunsysteem een boost geven. Dat heeft dezelfde redenen als bij de sauna: je stressniveau daalt, je bloedsomloop verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd. Bovendien maak je witte bloedcellen aan door regelmatige massage. Tenslotte kun je na een massage meestal heel goed slapen. En je raadt het al: goed slapen is voor je immuunsysteem! 

Er zijn verschillende massages van LOFF die geschikt zijn om je weerstand een boost te geven. Een klassieke ontspanningsmassage biedt bijvoorbeeld alle bovengenoemde voordelen. Voor een beetje extra warmte kies je natuurlijk onze hotstonemassage. Extra luxueus is een massage met aromatherapie. Daarbij kies je voor oliën zoals eucalyptus, citroen, tea tree, gember of kruidnagel voor een weerstandsboost. Ook voor massages geldt dat je ze kunt gebruiken om je immuunsysteem te versterken. Ze zijn niet geschikt als je al verkouden bent.

Floaten: goed tegen ontstekingen

Ook floaten is een ideale manier om je immuunsysteem te versterken. Naast de talloze andere voordelen van deze unieke ervaring is floaten goed voor je weerstand. Het kan het aantal ontstekingswaarden in je lichaam verlagen. Bovendien verbetert floaten je immuunrespons. Dat betekent dat je lichaam sneller of slimmer reageert op ziekteverwekkers. 

Floaten biedt niet alleen fysieke voordelen, maar werkt ook op mentaal niveau rustgevend, wat je algehele gezondheid ten goede komt. Door regelmatig te floaten, geef je je lichaam de kans om zich te herstellen van dagelijkse stressfactoren, wat je immuunsysteem verder versterkt. Het gevoel van gewichtloosheid in het magnesiumrijke water zorgt bovendien voor een diepgaande ontspanning die moeilijk elders te vinden is. Daarnaast kan floaten de balans van je hormoonspiegels ondersteunen. Zo komt je lichaam weer in optimale conditie en voel je je op je best!

Guashatherapie: detox en massage in één

Ook de gezichtsbehandelingen van LOFF kunnen je weerstand een boost geven. De belangrijkste optie is guashatherapie. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is guashatherapie goed voor het oplossen van stagneringen in je energiestroom. Daardoor zou het essentieel zijn voor je gezondheid en immuunsysteem. Het “schrapen” met een guashasteen is bovendien goed voor de doorbloeding en het afvoeren van gifstoffen. Doordat de circulatie in je huid wordt gestimuleerd, krijg je een stralende teint. Daarnaast wordt de zuurstoftoevoer naar je cellen verbeterd. Dat is goed voor het herstel van huidweefsel en het verminderen van ontstekingen. Tenslotte ondersteunt guashatherapie het lymfestelsel, dat verantwoordelijk is voor het afvoeren van afvalstoffen en het reguleren van je immuunrespons. Deze luxe gezichtsbehandeling is dus niet alleen verfrissend en goed voor je huid, maar geeft je ook een hernieuwd en ontspannen gevoel!

Tips voor thuis

Even geen tijd om bij LOFF langs te komen? Dan geven we je wat snelle tips om thuis je weerstand te boosten. Denk bijvoorbeeld hieraan:

  • Drink genoeg water en kies af en toe voor een lekkere kop thee. Veel merken hebben een speciale thee voor je immuunsysteem. Heb je liever pure thee? Ga dan voor citroen, gember, echinacea, kamille of munt. Deze kruiden werken ontstekingsremmend en verzachtend.
  • Gebruik essentiële oliën in een verstuiver, op je kussen of gemengd met je huidverzorging. Stimuleer je doorbloeding met rozemarijn of kruidnagel, ontspan met bloemen- of houtgeuren en geef jezelf een oppepper met een citrusgeur.
  • Eet gezond. Zorg dat je genoeg vezels, vitaminen, gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten binnenkrijgt om je lichaam te ondersteunen. Wat extra vitamine C kan ook geen kwaad. Pak dus vooral een extra stuk fruit!
  • Beweeg voldoende. Ga tijdens je pauze een rondje lopen, verplaats je zoveel mogelijk met de fiets en maak ‘s avonds tijd voor yoga of een bezoekje aan de sportschool.

 

De herfst is een seizoen waarin bijna iedereen verkouden wordt. Met behulp van deze tips van LOFF geef je je weerstand een boost! Natuurlijk kan het nog steeds gebeuren dat je verkouden wordt. Daarvoor zijn bovenstaande behandelingen helaas niet geschikt. Ben je al wel ziek, dan wensen we je veel beterschap en verwelkomen we je graag zo snel mogelijk weer!

 

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid