BLOG

De voordelen van floaten voor je huid

Auteur

Stel je voor. Je komt floaten bij LOFF en drijft drie kwartier lang zorgeloos in het warme water. De prikkelvrije omgeving werkt ontspannend en het magnesium dat via je huid binnenkomt zorgt ervoor dat je even geen pijn of stress ervaart. Klinkt goed toch? Maar het is nog lang niet alles. Wist je dat floaten ook erg goed is voor je huid? Het werkt verzorgend en kan zelfs verlichting bieden bij veelvoorkomende huidaandoeningen zoals psoriasis, acne, huidallergieën en eczeem. In dit blog leggen we je alles uit over de voordelen van floaten voor je huid.

De voordelen van floaten

Floaten is een bijzondere ervaring waarbij je in een gesloten pod met zout water ligt. Het is er donker, stil en je blijft gemakkelijk drijven. In het water zit magnesiumzout. Dat heeft veel verschillende gezondheidsvoordelen. Het is bijvoorbeeld goed tegen stress, ontspant je spieren en verlicht pijn. Ook stimuleert het creativiteit en mentale energie. Daarnaast verlaagt het je bloeddruk, werkt het tegen spanningshoofdpijn en slaap je na een avondje floaten heerlijk. Maar floaten is niet alleen goed voor je mentale gezondheid en je spieren. Het magnesiumwater is ook erg heilzaam voor je huid!

Reserveer Jouw huidverzorging Hier!

Zo verzorgt floaten jouw huid

Dat floaten zoveel voordelen heeft, komt doordat je drijft in water met veel magnesium. Dat mineraal hebben we hard nodig voor onze zenuwen, hersenen, spieren en bloedvaten. Toch komt het steeds minder voor in de grond en daardoor krijgen we het minder binnen via ons eten. Gelukkig kan je huid magnesium heel goed opnemen. Je huid zelf heeft om verschillende redenen baat bij magnesium:

  • Gladde, glanzende huid en sneller huidherstel door snellere celdeling
  • Zachte huid door betere eiwitsynthese
  • Gehydrateerde huid door aanvulling van elektrolyten
  • Frissere lichaamsgeur door antibacteriële eigenschappen 

Naast deze algemene gezondheidsvoordelen is magnesium goed als behandeling van huidproblemen zoals puistjes, eczeem, psoriasis en allergieën. Daarover vertellen we je hieronder meer.

De Dode Zee in een pod

De Dode Zee wordt al eeuwenlang bezocht door mensen met huidproblemen. Het hoge zout- en mineraalgehalte van de bijna mythische plek heeft namelijk een heilzame werking. Diezelfde werking heeft het magnesiumwater in onze floatingpods. Het magnesiumzout is antibacterieel, zodat acne wordt aangepakt. Bovendien werkt magnesium onstekingsremmend. Dat verlicht symptomen van eczeem en psoriasis zoals jeuk en roodheid. huidirritaties worden aangepakt. Magnesium helpt de huid om vocht vast te houden, wat goed is bij een droge huid en eczeem. Ook bij huidproblemen door krabben werkt magnesium goed, omdat het zorgt dat je huid gehydrateerd wordt en minder snel irriteert. Je krijgt minder jeuk en tegelijkertijd herstellen wondjes en schilfers zich sneller. Die herstellende werking is ook van toepassing op schilfers, huidirritatie en littekens veroorzaakt door huidaandoeningen. Tenslotte reguleert magnesium je hormonen, wat de kans op hormonale acne verkleint. Al met al geeft magnesium je huid rust, hydratatie en een zijdezacht gevoel!

 

Floaten bij LOFF is niet alleen een ontspannend uitje, maar biedt ook talloze voordelen voor de huid. Dat komt grotendeels door de heilzame werking van magnesium. Dit belangrijke mineraal bevordert de huidgezondheid en helpt tegen jeuk, pijn en een droge huid. Doordat magnesium bacterieén en onstekingen tegengaat en het huidherstel bevordert, is het ook een goede manier om huidaandoeningen aan te pakken. Tot slot werkt floaten erg rustgevend. Regelmatig floaten kan niet alleen bijdragen aan een betere mentale gezondheid, maar ook aan een gezondere, stralende huid. Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je huid te verzorgen en huidaandoeningen aan te pakken, kan floaten bij LOFF een waardevolle aanvulling zijn. Probeer het zelf en ervaar de transformatieve effecten van floaten en magnesium op je huidgezondheid!

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid