BLOG

Ervaar ultieme ontspanning met een hotstonemassage bij LOFF

Auteur

Ben je toe aan diepe ontspanning en een massage die je lichaam van binnenuit verwarmt? Kies dan voor de hotstonemassage van LOFF Wellness in Assen. Deze herstellende, comfortabele massage baseert zich op een eeuwenoude techniek en is goed lichaam en geest. In dit blog lees je alles over de geschiedenis, werking en voordelen van hotstonemassages.

Wat is een hotstonemassage?

Zoals je misschien wel kunt raden is een hotstonemassage een massage waarbij hete (warme) stenen worden gebruikt. De massagetherapeut gebruikt gladde, ovale basaltstenen. De stenen worden opgewarmd tot een temperatuur tussen de 45 en 60 graden Celsius. Daarna worden ze op bepaalde plekken op het lichaam geplaatst, waaronder chakra’s en energiebanen. Door de combinatie van warmte en massage is deze behandeling erg ontspannend. Daarnaast is een hotstonemassage goed voor het ontspannen van je spieren en het losmaken van stress. 

Reserveer hier Warmte en Ontspanning!

Waar komt de hotstonemassage vandaan?

Hotstonemassages worden al eeuwenlang gegeven, onder andere in Azië, op de Pacifische eilanden en in Noord-Amerika. De moderne hotstonemassage is gebaseerd op de lomilomimassage uit Hawaï. Daar bedacht men op te masseren met warme lavastenen, die levensenergie (mana) zouden bevatten. Hoewel het gebruik van warme stenen al duizenden jaren oud is, heeft deze techniek de moderne wellnesswereld veroverd vanwege zijn unieke  ontspannende en helende werking.

Hoe gaat een hotstonemassage?

De hotstonemassage bij LOFF Wellness bestaat uit verschillende stappen.

  • We bespreken samen wat we gaan doen en of er klachten zijn waaraan je extra aandacht wilt besteden
  • De hotstones worden verwarmd in water van 60 graden Celsius
  • De massagetherapeut legt hotstones op chakra’s en energiebanen
  • Vervolgens gebruikt de massagetherapeut 2 hotstones van ongeveer 45 graden Celsius om mee te masseren. De wrijving en warmte van de stenen zorgen voor pure ontspanning!
  • De massagetherapeut gebruikt speciale kloptechnieken om je spieren nog verder te ontspannen en afvalstoffen los te maken
  • Bij LOFF gebruiken we bovendien etherische oliën voor complete ontspanning
  • Na de behandeling voel je je als herboren!

Wat zijn de voordelen van een hotstonemassage?

Net als de meeste andere massage biedt een hotstonemassage talloze voordelen. 

  • Ontspanning en pijnverlichting in je rug en spieren door de warmte van de stnen
  • Betere bloedcirculatie en snellere afvoer van afvalstoffen door de combinatie van warmte en wrijving
  • Daardoor ook goed voor je weerstand en herstel na het sporten!
  • Soepelere spieren en gewrichten doordat de warmte diep in je lichaam dringt
  • Diepe ontspanning voor zowel lichaam als geest. Helpt ook bij slaapproblemen en stress. 

Ben je benieuwd wat een hotstonemassage voor jou kan betekenen? Natuurlijk bespreken we voor de behandeling ook of er bepaalde gebieden zijn waar je extra aan wilt werken!

Voor wie is hotstonemassage geschikt?

Een hotstonemassage is ontspannend en zorgt bovendien voor soepele spieren en een betere doorbloeding. Al die warmte is ook nog eens extra fijn in de koudere maanden! Heb je last van spanning, chronische stress of slapeloosheid? Dan is een hotstonemassage perfect voor jou.

Sommige doelgroepen hebben minder baat bij hotstonemassages. Vooral kinderen, ouderen, zwangeren en mensen met chronische ziektes is een hotstonemassage ongeschikt. Ook als je ziek of gewond bent raden we je aan om de behandeling een poosje uit te stellen.  Neem contact met ons op via telefoon of mail als je je afvraagt welke massage kan worden gecombineerd met jouw klachten. 

 

Ben je klaar om te genieten van warmte en ultieme ontspanning? Kom ontspannen bij LOFF en geniet van een hotstonemassage, misschien zelfs in combinatie met floating of het gebruik van onze sauna. Samen brengen we jouw lichaam en geest volledig tot rust, zodat je als herboren weer naar buiten komt! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op. 

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid