BLOG

Huidproblemen door stress: LOFF geeft advies

Auteur

Stress is in het alledaagse leven bijna onvermijdelijk. Toch komen we steeds meer te weten over de negatieve invloed ervan. Stress is slecht voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Wist je dat stress bovendien een negatieve invloed kan hebben op je huid? In dit blog bespreken we wat de invloed van stress op je huid is, wat je zelf kunt doen om stress en huidproblemen te verminderen, en welke behandelingen van LOFF je kunnen helpen bij ontspanning en huidherstel.

Het effect van stress op je huid

Stress is een natuurlijke reactie van je lichaam op uitdagende of bedreigende situaties. Het is een oud overlevingsinstinct, gemaakt om om te gaan met situaties waarin onze voorouders moesten vechten of vluchten. Tegenwoordig wordt de meeste stress niet veroorzaakt door levensbedreigende situaties, maar door tijdsdruk, volle agenda’s en hoge verwachtingen. Stress maakt je alert, maar kan op lange termijn schadelijk zijn. Door een overvloed aan stresshormonen zoals cortisol worden sommige lichaamsprocessen verstoord.

Heeft jouw huid last van stress?

Hoe weet je of jouw huid negatief wordt beïnvloed door stress? Natuurlijk is het lastig om te achterhalen waardoor huidproblemen precies worden veroorzaakt. Dit zijn tekenen dat huidproblemen door stress veroorzaakt kunnen zijn:

  • Acne of een vette huid door verhoogde talgproductie.
  • Huidirritatie of abnormale gevoeligheid door een verzwakte huidbarrière.
  • Dofheid door vertraagde vernieuwing van je huid.
  • Donkere kringen onder je ogen en een vermoeide uitstraling.
  • Het verergeren van bestaande huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of rosacea.

Shop hier LOFF huidolie en meer!

Zo pak je huidproblemen door stress aan

Heb jij last van stress? Als er huidproblemen bijkomen, dan wordt je stressniveau er natuurlijk niet lager op. De problemen kunnen elkaar dan zelfs verergeren! Het is dus tijd om in actie te komen en het probleem van beide kanten aan te pakken. Onderneem bijvoorbeeld deze stappen.

Werk aan ontspanning

Slaap voldoende en voorkom dat je moet haasten door je spullen ‘s avonds voor de volgende dag klaar te leggen. Ga bovendien naar buiten, probeer te bewegen en beoefen regelmatig yoga en meditatie. Schrijf of praat over je gevoelens en maak tijd om leuke dingen of zelfs even helemaal niks te doen. Het rustig aan doen is niet alleen fijn, het is ook cruciaal voor je gezondheid!

Houd je huid gezond van binnenuit. 

Drink genoeg water en zorg voor frisse lucht door vaak naar buiten te gaan (draag wel zonnebrand bij een hoge uv-indicatie). Zorg dat je gezond eet door te kiezen voor voedingsmiddelen zoals fruit, groente, melkproducten, volkorenproducten, noten en vette vis. Dan krijg je genoeg binnen van de vitamines A, B, C, D, E en K, omega 3 en de mineralen selenium en zink. Die stoffen zijn allemaal belangrijk voor een gezonde huid. Voor een extra boost kun je multivitamines gebruiken die speciaal zijn samengesteld voor je huid. (Raadpleeg altijd een arts voordat je begint met het gebruiken van supplementen zonder recept. Neem bij chronische stress en/of ernstige huidproblemen altijd contact op met je zorgverlener.)

Verzorg de buitenkant van je huid. 

Douche niet te vaak en niet te heet, gebruik natuurlijke verzorgingsproducten en creëer een consistente verzorgingsroutine. Vermijd agressieve producten die juist meer schade aanrichten. Kies bijvoorbeeld voor een milde reiniger die je huid niet uitdroogt. Gebruik na het wassen een hydraterende crème met glycerine of hyaluronzuur. Als je geen gevoelige huid hebt, kun je één tot twee keer per jaar scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Zo blijft je huid zelfs in stressvolle tijden in balans. Ben je nog op zoek naar jouw favoriete producten? Bekijk dan onze LOFF huidolie of de samengestelde pakketten van Absolution in onze webshop.

LOFF is de ideale plek voor beauty én ontspanning

Huidproblemen door stress zijn vervelend en kunnen een vicieuze cirkel veroorzaken. Gelukkig heeft LOFF tal van behandelingen die goed zijn voor huidgezondheid én ontspanning. Neem een kijkje bij de volgende opties of neem contact met ons op voor advies op maat. 

  • Floaten. Floaten in een prikkelvrije cabine met kalmerend magnesiumwater is de ideale manier om helemaal tot rust te komen. Wist je dat magnesium ook perfect is voor de ondersteuning van een geïrriteerde huid? Lees er alles over in ons blog over de voordelen van floaten voor je huid.
  • Massages. Stimuleer ontspanning met een klassieke ontspanningsmassage, ontspan met de helende werking van hotstones of kies een massage met aromatherapie voor extra rust. 
  • Gezichtsbehandelingen. Niet alle gezichtsbehandelingen zijn geschikt voor de probleemhuid. Een guashabehandeling is bijvoorbeeld geen goede match met acne. Beautybehandelingen die geschikt zijn voor de geïrriteerde huid, zijn onze holistische gezichtsbehandeling, een Neodermabehandeling of de lange of korte versie van de Absolutionbehandeling. Twijfel je of een beautybehandeling geschikt is voor jouw (probleem)huid? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies!

 

Stress en huidproblemen hebben veel met elkaar te maken. Helaas kunnen ze elkaar ook versterken. Zorg er tijdens stressvolle periodes daarom voor dat je ontspanning én huidgezondheid bevordert met behulp van onze tips. Een huidbehandeling, massage of floatsessie bij LOFF is een goede aanvulling op dat advies. Vergeet niet dat een gezonde huid van binnenuit begint! Neem vandaag nog contact met ons op, dan werken we samen aan ontspanning en schoonheid in één! 

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid