Winkelwagen
Veelgestelde vragen
-
Wat zijn holistisc pulses?
Holistic pulses (holistische pulsen) zijn ritmische bewegingen die worden gebruikt tijdens een holistische massage om diepe ontspanning en harmonie in het lichaam te bevorderen. De holistic pulses zijn een belangrijk onderdeel van de holistische massage.
-
Wat is een energetische massage?
Een energetische massage is gericht op het in balans brengen van de energiecentra in het lichaam, zoals chakra's. Het doel is om fysieke en emotionele blokkades te verminderen. Bij LOFF is deze energetische massage een onderdeel van de holistische massage.
-
Voor wie is een holistische massage geschikt?
Een holistische massage is geschikt voor iedereen die op zoek is naar zowel fysieke als emotionele ontspanning en evenwicht. Je hoeft niet spiritueel te zijn om deze massage te ondergaan. Vertel de masseuse wat je wil bereiken en ga lekker liggen, het komt allemaal goed!
-
Waarom is een holistische massage anders dan een ontspanningsmassage?
Een holistische massage richt zich op het lichaam, de geest en de ziel. Het volledige lichaam, dus. Een ontspanningsmassage is vooral gericht op het verminderen van fysieke spanning en stress. Er wordt dan niet gewerkt op de chakra’s en de energiebanen.
-
Wat zijn de voordelen van een holistische massage?
Een holistische massage heeft meerdere voordelen: stressvermindering, een verbetering van de bloedcirculatie, pijnverlichting, emotionele ontspanning, bewustzijnsbevordering, versterken van immuunsysteem, betere balans tussen lichaam en geest.
-
Hoe lang duurt een holistische massage?
De holistische massage bij LOFF duurt 90 minuten in totaal. Het intakegesprek duurt 15 minuten. Door het intakegesprek, weet de holistisch massagetherapeut hoe ze jou het beste kan helpen. De massage zelf duurt 75 minuten.
-
Hoe kan ik mijn baby voelen tijdens het floaten?
Wat heel leuk is, is op je rug te floaten en je handen plat op je buik te leggen. Zo kun je de bewegingen van je baby voelen terwijl je float. Omdat er even helemaal geen druk op je organen is tijdens het floaten, is de kans groot dat je de kleine veel beter zult voelen. Een heerlijk en intiem moment met je kindje!
-
Wat is de beste floathouding voor je wervelkolom?
Laat je ellebogen op de vloer van het floatbassin rusten en steun met je kin in je handen. De diepte van het water is namelijk ongeveer de lengte van je onderarmen, zodat je gezicht op deze manier droog blijft. Sommige vrouwen vinden dit heel aangenaam, omdat deze positie een goede strekking geeft aan de wervelkolom. In slaap vallen is in deze positie een minder goede optie.
-
Kan ik een zwemnoedel gebruiken tijdens het floaten?
Een zwemnoedel is zo’n schuimrubberen staaf die je in veel zwembaden ziet. Je mag deze zeker meenemen in de cabine. Die kun je het beste samen met een nekkussen gebruiken, deze ligt al klaar in de cabine. Je kunt bijvoorbeeld op je buik gaan liggen met de armen over de noedel of het kussen onder je kin. Zelfs als je in slaap valt, blijft je hoofd op deze manier ondersteund. Je kunt ook je armen over het nekkussentjes of de noedel kruisen en je kin op je onderarmen laten rusten. Ga je op je rug floaten? Dan kun je voor extra drijfkracht de noedel onder je rug duwen. Al zal dit waarschijnlijk niet nodig zijn.
-
Hoe moet ik veilig in en uit het bad stappen?
Het is heel belangrijk om voorzichtig in de floatcabine te stappen. Als je uitglijdt, dan kan je jezelf en daarmee ook het kindje bezeren. Maar als je rustig in- en uitstapt gebeurt dat echt niet zo snel. Laat je langzaam achterover zakken en vraag desnoods om hulp. Ga als je uit de floatcabine stapt eerst even op je knieën zitten. Je mag ons ook om hulp vragen: geef het vooraf aan of trek aan het koord in de cabine. Dit is een alarm koord en wanneer we dit horen komen we gelijk naar je toe.
-
Welke houding is het beste voor mijn kindje?
Voor je kindje maakt het niet uit, of je op je rug, op je zij of op je buik gaat floaten. Je bent namelijk gewichtloos tijdens het floaten, dus er komt geen druk op je buik. Het enige waar je om moet denken, is dat je geen prikkend magnesiumzout in je gezicht krijgt (en al helemaal niet in je ogen!). Dus als je op je buik wil liggen, moet je je hoofd in de buikhouding wel op een drijfkussentje leggen om je gezicht boven water te houden. Op je rug liggen met je gezicht naar boven is dan het veiligste.
-
Hoe reserveer ik een floating sessie voor zwangeren?
Je reserveert makkelijk online via https://www.loff-wellness.nl/reserveren/. Daar kun je een tijdslot voor een floatsessie kiezen of een zwangerschapsarrangement selecteren.
-
Kan ik floaten combineren met een zwangerschapsmassage?
Jazeker! Dat raden we zelfs aan. Eerst ga je lekker floaten om je lichaam tot rust te brengen en je gedachten los te laten. Daarna neem je, helemaal ontspannen, plaats op de massagetafel. Dan krijg je een ontspannende zwangerschapsmassage waarbij we rekening houden met hoeveel weken of maanden je zwanger bent.
-
Mag je nog floaten als je 38 weken zwanger bent?
Dat mag en kan gewoon! De meeste vrouwen zijn aan het einde van hun zwangerschap wel wat minder mobiel. Het kan dan lastiger zijn om de floatcabine in- en uit te stappen. Dus voor je eigen veiligheid, kun je beter weer komen floaten na de zwangerschap.
-
Tot wanneer floaten als je zwanger bent?
Floaten als je zwanger bent doe je totdat je acht maanden zwanger bent. Dat is het advies. Maar als je je er niet prettig bij voelt terwijl het nog wel ‘mag’, dan hoef je het natuurlijk niet te doen. Het belangrijkste is dat je je even lekker ontspant.
-
Vanaf wanneer floaten als je zwanger bent?
We raden aan om te starten met floaten bij drie maanden zwangerschap. Dan begint je kindje echt te groeien en is het floaten extra speciaal. Maar in principe ben je altijd welkom, ook als je net of nog helemaal niet zwanger bent.
-
Hoe werkt een Hammam behandeling?
Een hammam behandeling bestaat uit vier stappen. Zweten en stomen, inzepen, scrubben en als laatste een lichaamsmassage.
-
Wat is een Hammam behandeling?
Een Hammam behandeling is een oosters reinigingsritueel, bestaande uit een stoombad, scrub en massage met olijfzeep. Volgens de Perzische filosoof Avicenna, werkt een Hammam behandeling helend, reinigend en zuiverend. Daarnaast heeft het een genezend effect op de bloed- en lymfecirculatie, het zenuwstelsel en de regulering van het lichaamsgewicht.
-
Wat is Hammam?
Een Hammam is een plek waar mensen samenkomen om zich te wassen en in het stoombad te gaan. Het is een plek om te ontspannen en om bij te praten. Hammams komen vooral voor in de Arabische wereld, Turkije, Marokko en Jordanië.
-
Wat is de beste huidbehandeling?
Als je nog nooit een gezichtsbehandeling hebt gehad en wil weten wat het beste bij jou past, kun je de LOFF Discovery gezichtsbehandeling boeken. Hierbij wordt er door een specialist gekeken naar jouw wensen en behoeften en naar hetgeen dat jouw huid nodig heeft. Aan de hand daarvan wordt er een passende behandeling uitgekozen.
-
Hoe duur is een gezichtsbehandeling?
Bij LOFF kun je een gezichtsbehandeling boeken vanaf €35,-. Ons gehele aanbod en de bijbehorende prijzen zijn terug te vinden op onze website.
-
Wat is de beste gezichtsbehandeling?
Als je nog nooit een gezichtsbehandeling hebt gehad en wil weten wat het beste bij jou past, kun je de LOFF Discovery gezichtsbehandeling boeken. Hierbij wordt er door een specialist gekeken naar jouw wensen en behoeften en naar hetgeen dat jouw huid nodig heeft. Aan de hand daarvan wordt er een passende behandeling uitgekozen.
-
Hoe vaak moet je een Guasha behandeling laten doen?
De Guasha behandeling geeft in de vorm van een kuur het snelste resultaat. Bij LOFF kun je kiezen voor een kuur van 6 keer, waarbij je 1 keer per week de salon bezoekt.
-
Is Guasha therapie pijnlijk?
Guasha therapie is niet pijnlijk, maar kan wel een beetje gevoelig zijn.
-
Wat doet een Guasha behandeling?
Een Guasha behandeling werkt als anti-age en zorgt voor extra hydratatie. Ook kan het helpen bij acne, maakt het de huid stralender en zorgt het voor een betere doorbloeding.
-
Hoe vaak mag je bindweefselmassage?
De bindweefselmassage geeft in de vorm van een kuur het snelste resultaat. Bij LOFF kun je kiezen voor een korte kuur van 6 keer, waarbij je 1 keer per week de salon bezoekt, of een lange kuur van 12 keer, waarbij je 2 keer per week de salon bezoekt.
-
Doet bindweefselmassage pijn?
De massage kan als onprettig of pijnlijk worden ervaren. Dit komt doordat vezels in het bindweefsel worden verbroken. De pijn zal na een paar dagen vanzelf wegtrekken.
-
Wat doen na bindweefselmassage?
Er komen tijdens de behandeling veel afvalstoffen vrij. Het is daarom belangrijk om veel water te drinken na de behandeling.
-
Hoelang duurt een bindweefselmassage?
Bij de LOFF signature bindweefsel kun je kiezen uit een massage van 45 minuten of een massage van 60 minuten.
-
Is een bindweefselmassage gevaarlijk?
Een bindweefselmassage is niet gevaarlijk, maar juist goed voor de huid. Er komen tijdens de behandeling veel afvalstoffen vrij. Het is daarom belangrijk om veel water te drinken na de behandeling.
-
Hoelang blijft het zitten als je je wimpers verft?
De verf op de wimpers blijft 2 tot 3 weken zitten. We verven de wimpers vaak zwart, waardoor jij er zo lang mogelijk plezier van zult hebben.
-
Hoe slecht is het verven van je wimpers?
Verven is niet slecht voor je wimpers. Als je je wimpers constant laat verven, kunnen ze wel wat uitdrogen. Je zou hiervoor een wimperserum kunnen gebruiken.
-
Doet een Lash Lifting pijn?
Tijdens een lashlift worden er pads vastgemaakt aan de onderste wimpers, zodat deze niet mee worden gekruld. Ook wordt er een siliconen vormpje boven het oog geplakt, waaraan de wimpers worden ‘gelijmd’. Dit doet geen pijn, maar kan wel als onprettig worden ervaren.
-
Is Lash lift slecht voor je wimpers?
Een lashlift is niet schadelijk voor je wimpers. Tijdens de lashlift wordt er namelijk gebruik gemaakt van zachte siliconen rods en verzorgende producten.
-
Wat kost een wenkbrauw behandeling?
De kosten van een wenkbrauwbehandelingen variëren vanaf €14,50 voor enkel het epileren van de wenkbrauwen tot €29,50 voor hennabrows.
-
Welke wenkbrauw behandelingen zijn er?
Bij LOFF kun je kiezen uit wenkbrauwen epileren, wenkbrauwen verven, wenkbrauwen epileren en verven of hennabrows.
-
Wat kan ik bij een beauty salon laten doen?
Bij LOFF kun je terecht voor verschillende beautybehandelingen, zoals je wenkbrauwen laten epileren en verven, lashlifting, hennabrows, wimpers verven en harsen van het gezicht. Ook bieden wij ontspannende en huidverbeterende gezichtsbehandelingen aan.
-
Hoe kan ik een strakke huid krijgen?
Onze signature bindweefselmassages zijn natuurlijke anti-age behandelingen, zonder naalden, hormonen of andere onnatuurlijke ingrepen. Door jouw huid op de juiste manier te behandelen, kun je het verouderingsproces vertragen. Elke behandeling wordt gegeven door een van onze speciaal hiervoor opgeleide beauty-guru’s.
-
Hoe kan ik mijn gezicht jonger laten lijken?
Onze signature bindweefselmassages zijn natuurlijke anti-age behandelingen, zonder naalden, hormonen of andere onnatuurlijke ingrepen. Door jouw huid op de juiste manier te behandelen, kun je het verouderingsproces vertragen. Elke behandeling wordt gegeven door een van onze speciaal hiervoor opgeleide beauty-guru’s.
-
Hoe vaak ga je naar de schoonheidsspecialiste?
Hoe vaak je naar een schoonheidsspecialiste gaat is geheel afhankelijk van jouw doelen en wensen. Afhankelijk hiervan kun je samen met jouw behandelaar kijken naar een passend schema. De schoonheidsspecialisten van LOFF helpen je hier graag bij en geven je een eerlijk en professioneel advies.
-
Wat valt er onder Beauty?
Bij LOFF bieden wij verschillende beautybehandelingen aan. Je kunt kiezen uit verschillende beautybehandelingen, zoals je wenkbrauwen laten epileren en verven, lashlifting, hennabrows, wimpers verven en harsen van het gezicht. Ook bieden wij ontspannende en huidverbeterende gezichtsbehandelingen aan.
-
Moet je na een massage water drinken?
Het is belangrijk om na een massage veel water te drinken. Door veel water te drinken kan je lichaam de afvalstoffen die vrijgekomen zijn tijdens de massage afvoeren.
-
Is het goed om spierpijn te masseren?
Als je last hebt van stijve en vastzittende spieren, dan is de Muscle Relief massage echt wat voor jou! Tijdens deze massage wordt er diep ingewerkt op stijve, harde en pijnlijke spieren. Deze massage geeft meteen een verlichtend en ontspannend effect.
-
Hoe verloopt een massage behandeling?
Bij LOFF word je vriendelijk ontvangen door onze receptiemedewerker. Hierna mag je met de massagetherapeut mee naar boven, waar je in de ruimte eerst de tijd krijgt uit te kleden. Hierna kun je op de massagetafel gaan liggen en zal de masseuse weer binnenkomen. Ze zal jouw lichaam volledig bedekken met handdoeken. Alleen het gedeelte van het lichaam dat gemasseerd wordt, wordt ontbloot. Na de massage krijg je alle tijd om je weer rustig aan te kleden. Onze medewerkers zetten een heerlijk kopje koffie of thee voor je klaar, zodat je nog even lekker kan bijkomen van deze ontspannen ervaring.
-
Waarom doen spieren pijn na massage?
Van een stevige massage kun je spierpijn krijgen. Dit is helemaal niet erg, maar juist een normale reactie van de spieren. De spierpijn trekt binnen een paar dagen vanzelf weg.
-
Wat doet een goede massage met je?
Tijdens de massage komen endorfine en oxytocie vrij. Endorfine is een geluksstofje, waardoor pijn en stress worden onderdrukt en er meer plaats is voor een gelukkig gevoel. Het regelmatig nemen van een massage heeft een positief effect op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid.
-
Kun je ziek worden na een massage?
Je lichaam wordt tijdens een massage gestimuleerd om gifstoffen vrij te maken. Je kunt je hierdoor erg moe voelen of hoofdpijn krijgen. Het is daarom belangrijk om veel water te drinken na een massage.
-
Hoe voel je je na een massage?
Je zult merken dat je spieren na een massage weer volledig ontspannen zijn. Ook kun je je moe of slaperig voelen. Dit is volkomen normaal. Je lichaam wordt tijdens een massage namelijk gestimuleerd om gifstoffen vrij te maken.
-
Kan je verkeerd masseren?
Een massagetherapeut kan verkeerd masseren als hij of zij afwijkt van de protocollen. Hierdoor kunnen spierklachten ontstaan of verergeren. Bij LOFF werken wij met professionele masseurs, waardoor je zeker weet dat je in goede handen bent.
-
Kan je spierpijn krijgen van een massage?
Van een stevige massage kun je spierpijn krijgen. Dit is niet erg, maar juist een normale reactie van de spieren. De spierpijn trekt binnen een paar dagen vanzelf weg.
-
Hoe vaak moet ik een massage?
Afhankelijk van jouw doelen, wensen en behoeften kun je samen met jouw behandelaar kijken naar een passend schema. De massagetherapeuten van LOFF helpen je hier graag bij en geven je een eerlijk en professioneel advies.
-
Kan niet ontspannen tijdens massage?
Als je het lastig vindt om te ontspannen tijdens een massage, dan kun je bij LOFF voorafgaand aan je massage een floatsessie boeken. Tijdens het floaten kom je alvast in de ‘ontspanmodus’, waardoor het tijdens de massage makkelijker wordt om te ontspannen.
-
Waarom is een massage belangrijk?
Een massage biedt ontspanning en rust voor lichaam en geest. Na een massage worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Ook worden voedingsstoffen beter opgenomen en gaan je organen beter functioneren.
-
Welke massagetechnieken zijn er?
Bij LOFF bieden wij een breed arrangement van massages aan. Je kunt bij ons kiezen uit een ontspanningsmassage, Lomi Lomi massage, muscle relief massage, zwangerschapsmassage, rubberneck massage, magnesium massage, hotstone massage, Ultimate Rose Pregnancy massage en Aromatherapy massage.
-
Welke massage is geschikt voor mij?
Bij LOFF bieden we veel verschillende massages aan. Voor persoonlijk advies dat aansluit bij jouw wensen en behoeften kun je contact met ons opnemen.
-
Wat betekent Petrissage?
Petrissage is een massagetechniek, waarbij er een kneding of rolling wordt toegepast om de spier.
-
Wat is de gemiddelde prijs voor een massage?
Bij LOFF kun je een massage boeken vanaf €32,50. Gemiddeld kost een uursmassage bij ons €52,50.
-
Wat eten voor een massage?
Met een volle maag op de massagetafel liggen is niet prettig. We raden je daarom aan om een uur voor de massage niks meer te eten. Mocht je wel wat willen eten voor de massage, dan kun je iets licht verteerbaars, zoals een salade eten.
-
Wat is een goede massage?
Een goede massage wordt gegeven door een ervaren massagetherapeut. De massage is hierbij af te stemmen op jouw wensen en behoeften.
-
Wat is een ontspannende massage?
Een ontspannende massage is een manuele behandeling door middel van strijkbewegingen en kneden om het lichaam, de geest en spieren te ontspannen. Bij een ontspannende massage gebeurt dit op een vriendelijke en rustige manier.
-
Wat gebeurt er met je lichaam na massage?
Tijdens de massage komen endorfine en oxytocie vrij. Endorfine is een geluksstofje, waardoor pijn en stress worden onderdrukt en er meer plaats is voor een gelukkig gevoel. Het regelmatig nemen van een massage heeft een positief effect op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid.
-
Wat voor soorten massages zijn er?
Bij LOFF bieden wij een breed arrangement van massages aan. Je kunt bij ons kiezen uit een ontspanningsmassage, Lomi Lomi massage, muscle relief massage, zwangerschapsmassage, rubberneck massage, magnesium massage, hotstone massage, Ultimate Rose Pregnancy massage en Aromatherapy massage.
-
Wat wordt er gemasseerd bij een ontspanningsmassage?
Tijdens een ontspanningsmassage wordt de achterkant van het lichaam van top tot teen gemasseerd. Het is een ware klassieker, waarbij spieren en lichaam op een vriendelijke manier tot ontspanning worden gebracht.
-
Wat heb je aan bij een massage?
Tijdens een massage bij LOFF heb je in principe alleen je ondergoed aan. We zullen je nooit vragen om meer kleding uit te doen dan waar jij jezelf prettig bij voelt. De massage draait helemaal om jou en het creëren van een fijne omgeving, waarin jij je helemaal kan ontspannen.
-
Wat houdt een massage in?
Een massage is een manuele behandeling door middel van strijkbewegingen en kneden om het lichaam, de geest en spieren te ontspannen.
-
Wat heb je nodig als je naar de sauna gaat?
Tijdens een bezoek aan de sauna liggen handdoeken, badjassen en badslippers voor je klaar. Mocht je gebruik willen maken van badkleding, dan kun je dit zelf meenemen. In de openbare sauna bij LOFF boutique wellness is badkleding verplicht.
-
Val je af van een saunabezoek?
Ondanks de reinigende werking van de sauna, zul je niet afvallen van je saunabezoek. Wel verlies je veel vocht en dat kun je op korte termijn terugzien op de weegschaal. Wel is het erg belangrijk dat je extra water drinkt tijdens en na je saunabezoek.
-
Moet je kleren aan in de sauna?
In de openbare sauna bij LOFF Boutique Wellness is badkleding verplicht.
-
Mag je naar de sauna als je zwanger bent?
Ben je een reguliere saunaganger? Dan is het, nadat de eerste 3 maanden van je zwangerschap erop zitten, in principe veilig om naar de sauna te gaan. Ben je geen reguliere saunaganger? Dan is je lichaam niet gewend aan de hoge temperaturen en raden we je aan om de sauna NIET te bezoeken als je in verwachting bent. Bij LOFF kun je tijdens je zwangerschap ook ontspannen tijdens een heerlijke floatsessie of zwangerschapsmassage. Bij twijfel adviseren we om te overleggen met je huisarts.
-
Is een sauna goed voor je spieren?
De sauna is zeker aan te raden voor sporters, mensen die onder spanning staan of mensen die pijnlijke spieren of gewrichten hebben. De sauna ontspant de spieren en voert afvalstoffen af.
-
Is een sauna goed tegen stress?
De sauna helpt je om geestelijk tot rust te komen. Ook maakt je lichaam door de warmte endorfine aan. Endorfine is een geluksstofje, waardoor pijn en stress worden onderdrukt en er meer plaats is voor een gelukkig gevoel.
-
Is de sauna goed voor je?
Ja! Tijdens een dagje sauna kom je niet alleen mentaal, maar ook fysiek helemaal tot rust. De warmte in de sauna zorgt ervoor dat je endorfine, een geluksstofje, aanmaakt. Ook is een dagje sauna goed voor je hart, huid, doorbloeding en weerstand.
-
Hoe vaak mag ik in de sauna?
Er zit geen maximum aan het aantal keren dat je een sauna mag bezoeken. Dit komt doordat een bezoek aan de sauna gezond is. Wel verlies je tijdens je saunabezoek veel vocht. Het is daarom belangrijk dat je extra drinkt.
-
Kun je met je telefoon in de sauna?
We raden je aan om je telefoon niet mee te nemen tijdens je saunabezoek. Niet alleen kunnen bepaalde interne onderdelen van je telefoon beschadigen, maar ook kun je niet optimaal ontspannen en genieten van je wellnesservaring.
-
Kun je ziek worden van de sauna?
Tijdens een bezoekje aan de sauna stijgt je lichaamstemperatuur, waardoor je lichaam in een kunstmatige koortsstand kan komen. Doordat virussen en infecties niet goed tegen deze temperatuur kunnen, zullen ze sneller uit je lichaam worden verdreven. Het is niet verstandig om naar de sauna te gaan als je koorts hebt. Overbodige hitte gaat namelijk moeilijk weg uit je lichaam, als je immuunsysteem al hard aan het werk is.
-
Wat kun je het beste eten als je naar de sauna gaat?
We raden je aan om licht verteerbare maaltijden te eten. Je lichaam moet namelijk hard werken om het genuttigde eten te verteren.
-
Hoe doe je een rondje sauna?
Bij House of LOFF begin je het saunarondje door te douchen. Hierna kun je genieten van een warm voetenbadje, gevolgd door een sauna naar keuze. Na maximaal 15 minuten in de sauna kun je lekker afkoelen in de buitenlucht of met een koude douche of stortbad. De sneeuwdouche is ook nog een optie! Nadat je bent afgekoeld en even rust hebt genomen, ben je klaar voor een nieuwe ronde.
-
Wat doet een sauna met je lichaam?
Een sauna verhoogt je weerstand, verzacht en ontspant vermoeide spieren, zorgt voor ontspanning, verbetert de doorbloeding, stimuleert de werking van je hart en verhoogt de stofwisseling.
-
Hoeveel kost een saunabezoek?
Bij LOFF Wellness kost een saunabezoek na je behandeling €17.50. Het saunabezoek kan ook onderdeel zijn van een arrangement. Die kosten verschillen per arrangement.
-
Hoe lang mag je in een sauna?
Maximaal 15 minuten. De tijd kun je bijhouden aan de hand van de zandlopertjes aan de muur. Je kunt de sauna natuurlijk altijd eerder verlaten, als warmte niet meer fijn aanvoelt. Luister hierbij goed naar je lichaam.
-
Hoe vaak mag je per dag in de sauna?
Omdat het bezoeken van een sauna gezond is, zit er geen maximum aan het aantal keren per dag of per week. Wel verlies je tijdens je saunabezoek veel vocht. Het is daarom belangrijk dat je extra drinkt. Ook moet je goed naar je lichaam luisteren en stoppen wanneer het niet goed voelt.
-
Hoe lang mag je in een sauna zitten?
Maximaal 15 minuten. De tijd kun je bijhouden aan de hand van de zandlopertjes aan de muur. Je kunt de sauna natuurlijk altijd eerder verlaten, als warmte niet meer fijn aanvoelt. Luister hierbij goed naar je lichaam.
-
Wat doet een Finse sauna met je lichaam?
In een Finse sauna wordt de lucht in de ruimte opgewarmd. Doordat je lichaam de warmte opneemt, begin je te zweten. Op deze manier probeert je lichaam je lichaamstemperatuur weer op peil te krijgen en word je helemaal gezuiverd.
-
Hoe vaak per week mag je in een infraroodsauna?
Er zit geen maximum aan het aantal keren dat je een (infrarood)sauna mag bezoeken. Dit komt doordat een bezoek aan de sauna gezond is. Wel verlies je tijdens je saunabezoek veel vocht. Het is daarom belangrijk dat je extra water drinkt.
-
Hoe warm is een sauna?
Bij LOFF hebben wij verschillende sauna’s, met verschillende temperaturen. De temperaturen variëren van 45 tot 90 graden Celsius. De temperatuur is dus afhankelijk van het soort sauna.
-
Wat moet je meenemen als je gaat floaten?
Als je bij LOFF komt floaten, hoef je nergens aan te denken. Alles is voor je geregeld! Wel is het handig om zelf een handdoek mee te nemen. Hierdoor hoeft de wasmachine bij LOFF minder vaak aan te staan; beter voor het milieu dus! Mocht je toch een handdoek van ons willen gebruiken dan is dat natuurlijk geen probleem.
-
Waar kun je floaten in Drenthe?
Er zijn steeds meer plekken waar je kunt floaten. Bij LOFF Wellness in Assen komen mensen uit Assen, Groningen, Friesland, Zwolle en verder! Veel mensen stappen met liefde een paar uur in de auto om bij LOFF te komen ontspannen. LOFF biedt namelijk naast het floaten ook nog een hele hoop andere dingen aan, zodat je een volledig dagje wellness kunt boeken.
-
Waar kun je floaten in Groningen?
In Nederland zijn er steeds meer plekken waar je kunt floaten. Toch komen bij LOFF Wellness in Assen mensen uit het hele land voor een floatsessie. Veel mensen stappen met liefde een paar uur in de auto om bij LOFF te komen ontspannen. LOFF biedt namelijk naast het floaten ook nog een hele hoop andere dingen aan, zodat je een volledig dagje wellness kunt boeken. Lees hier meer over floaten dichtbij Groningen!
-
Waar kun je floaten in Friesland?
In Noord-Nederland zijn er steeds meer plekken waar je kunt floaten. Bij LOFF Wellness in Assen komen mensen uit alle hoeken van het land voor een heerlijke floatsessie. Veel mensen stappen met liefde een paar uur in de auto om bij LOFF te komen ontspannen. LOFF biedt namelijk naast het floaten ook nog een hele hoop andere dingen aan, zodat je een volledig dagje wellness kunt boeken.
-
Wat is een floatsessie?
Tijdens een floatsessie neemt je lichaam magnesium op. Je drijft in een floatcabine zonder zwaartekracht en tijdsbesef. Het zal een geheel nieuwe ervaring zijn. Na een floatsessie zul je merken dat je je energiek, uitgerust en vrolijk voelt. Je kunt bij LOFF al floaten vanaf 37,50.
-
Wat is een floating cabine?
Een floatcabine is een soort mini-kamer met een hoog plafond. Je kan er zelfs in staan en er zit een deurtje in! Het deurtje kun je open laten, als je dat prettig vindt. Een floatpod is een soort groot bad met een deksel erop. Door de deksel kan je je écht even afsluiten van alle prikkels. In de floatpod kun je ook met zijn tweetjes floaten.
-
Kan iedereen floaten?
Floaten is voor iedereen: van yogameisje tot zakenman en van topsporter tot zwangere vrouw. Of je nou gewoon even volledig tot rust wil komen of juist je mentale- of fysieke klachten wil verminderen; na het floaten voel jij je herboren!
-
Hoe moet je floaten?
Floaten is een geheel nieuwe ervaring. Je stapt de floatcabine in en gaat zitten. Daarna kun je je langzaam achterover laten vallen. Je kunt zelf experimenteren met verschillende houdingen, om zo te ontdekken wat je zelf het prettigst vindt. Probeer bijvoorbeeld je handen op je borst, langs je lichaam of achter je hoofd te leggen. In eerste instantie gaan je gedachten alle kanten op. Er is nog zoveel wat je moet doen! Dat gevoel is heel normaal en duurt meestal niet lang. Voor je het weet neemt de rust het van je over: je kunt alleen nog maar drijven en ontspannen. Voor je het weet zit de sessie er alweer op!
-
Waarom floaten?
Tijdens het floaten neemt je lichaam magnesium op. Je staat er vast niet elke dag bij stil, maar magnesium is essentieel voor je zenuwvoorziening, het ritme van je hart en de werking van je spieren. Erg belangrijk dus! De meest efficiënte manier om magnesium op te nemen, is via de huid. En dat is precies wat er gebeurt tijdens het floaten! Terwijl je zowel fysiek als mentaal tot rust komt, absorbeert jouw lichaam magnesium en wordt je tekort aangevuld. Floaten is dus een win-win situatie.
-
Is floating gezond?
Floaten heeft een positief effect op zowel je fysieke, als je mentale gezondheid. De gezondheidseffecten zijn wetenschappelijk bewezen. Zo verlaagt floaten je bloeddruk en vermindert het stress. Ook wordt je bloedcirculatie gestimuleerd en je zuurstofopname verbeterd.
-
Is floaten goed voor eczeem?
Mensen met eczeem en psoriasis vinden het vaak fijn om te floaten. Magnesium is van nature antibacterieel, waardoor kleine huidirritaties schoon worden gehouden. Ook helpt floaten om het stresshormoon ‘cortisolspiegel’ te verlagen.
-
Hoe voel je je na floaten?
Tijdens de floatsessie komt endorfine vrij, beter bekend als het gelukshormoom. Na het floaten voel je je energiek, je lichaam voelt uitgerust en je bent vrolijk. Misschien ben je zelfs wel tot nieuwe inzichten gekomen of heb je een nieuw idee bedacht! De effecten zullen nog wel even aanhouden, dus je bent na een floatsessie extra goed gewapend tegen die stapel werk of dat drukke gezinsleven…
-
Is floaten veilig?
Floaten is volkomen veilig! Met twee filters en een UV-desinfectie wordt het water doorlopend gezuiverd. Tussen twee floatsessies door zal het water dus volledig gereinigd worden. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat er iets ‘engs’ van je voorganger in het water zit. Ook tijdens de floatsessie hoef je niet bang te zijn dat er iets gebeurt. De floatcabine kan op elk moment weer open, waardoor jij er op elk gewenst moment uit kan. Ook hangt er een noodtouw in de cabine. Door hieraan te trekken zijn onze medewerkers binnen enkele seconden bij je!
-
Wat kost een uur floaten?
Bij LOFF kun je floaten voor €42,50 per uur. Voor deze prijs krijg jij je eigen floatruimte met daarin alles wat je nodig hebt. Een privédouche, verzorgingsproducten, oordoppen, een nekkussentje en een föhn.
-
Hoe duur is floaten?
Bij LOFF kun je al floaten vanaf € 45,-! Je krijgt een privé floatkamer met een luxe floatcabine. De floatsessie duurt 60 minuten, waarna jij je weer als herboren zult voelen!
-
Wat doet floaten met je?
Floaten ontspant het lichaam bij stress, spierpijn en spierkrampen. Het stimuleert de bloedcirculatie, vermindert stress, verlaagt de bloeddruk en stabiliseert het hartritme. En wist je dat 1 uur floaten gelijk staat aan ongeveer 5 uur slaap?
-
Wat moet ik doen als er iets mis is met het product?
Als je product niet compleet of kapot is, mag je een mailtje sturen naar klantenservice@loff-wellness.nl. Vermeld hierbij je bestelnummer, de omschrijving van het probleem en een foto van het product. Dan helpen wij je met een oplossing!
-
Wat zijn de retourvoorwaarden?
Je hebt 30 dagen de tijd om jouw pakketje terug te sturen. Zorg er wel voor dat het product onbeschadigd, ongeopend en in de originele verpakking zit. De retourkosten zijn voor eigen rekening. Hoeveel dat is, hangt af van de grootte van je pakket. Tip: bewaar je retourbewijs totdat je zeker weet dat je retour is gelukt.
-
Hoe lang duurt het voordat ik mijn product ontvang?
Jouw product ontvang je binnen 1 tot 3 werkdagen via PostNL. Je krijgt een track-and-trace code zodat je precies ziet wanneer jij je pakketje krijgt.
-
Betaal ik ook verzendkosten?
Nee, bij onze webshop kan je het product gratis laten bezorgen. De kosten voor retour vergoeden we niet. Gelukkig is er weinig reden om jouw pakje terug te sturen!
-
Hoe werkt de betaling?
In onze webshop kan je betalen met iDeal. Overige betaalmogelijkheden zijn helaas niet mogelijk.
-
Mogen kinderen een floatsessie doen?
Ja, mits het kind 14 jaar of ouder is. We geven kinderen eerst een uitgebreide uitleg, voordat ze aan hun floatsessie beginnen.
-
Kun je samen in één floatcabine een floatsessie boeken?
Nee, dat is niet mogelijk. Als je samen in één cabine float, staat dat de ontspanning in de weg. Voornamelijk omdat je dan prikkels krijgt. Indien je samen wilt komen, kun je beiden op hetzelfde tijdstip een floatsessie boeken en na afloop ervaringen uitwisselen.
-
Ik ben nogal claustrofobisch. Is floaten dan wel iets voor mij?
Dat verschilt per persoon en per floatcentrum. Wij hebben ervoor gekozen om een floatroom te maken in plaats van een floattank. In de room kun je staan en de deur kan op een kier of zelfs helemaal open. Ook kun je een lampje aanzetten. Daardoor heb je minder snel last van claustrofobie.
-
Mag je een floaten tijdens de menstruatie?
Nee, dit is uit hygiënische overwegingen niet toegestaan.
-
Mag je floaten als je zwanger bent?
Dat mag zeker! Het is zelfs heel erg goed voor je. Tijdens het floaten ontspant je hele lichaam. Dat is onder andere fijn voor je wervelkolom, die door het dragen van de baby extra wordt belast. Daarnaast kan het floaten je meer rust in je hoofd geven.
-
Moet je kunnen zwemmen om te floaten?
Nee, je hoeft niet te kunnen zwemmen. De hoeveelheid zout zorgt ervoor dat je automatisch blijft drijven. Bovendien is het water ondiep, je kunt er gewoon in staan.
-
Kan ik ziek worden van iemand die voor mij heeft gefloat?
Nee, dit is niet mogelijk. Na iedere floatsessie wordt het water gefilterd en volledig gesteriliseerd. Tevens wordt het water ‘s nachts - gedurende 2×4 uur - gefilterd. Het risico om een infectie op te lopen, is in het dagelijkse leven vele malen groter.
-
Wordt het water na iedere float-sessie ververst?
Nee, maar we hebben een grondig reinigingsritueel. Na iedere floatsessie wordt het water gedurende 15 minuten langs een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Het water wordt water langs een speciaal filter, een UV-lamp en een systeem met waterstofperoxide geleid. Daarnaast wordt de kwaliteit van het water regelmatig getest.
-
Krijg ik van floaten een gerimpelde huid?
Nee, de huid blijft gewoon glad, dankzij het magnesiumhoudende zout. Bovendien ligt de PH-waarde van het water rond de 7 graden, zodat de zuurgraad van je huid niet wordt aangetast. Er is zelfs een grote kans dat je huid achteraf zachter aanvoelt.
-
Kan ik het tijdens het floaten koud krijgen?
Nee, het water in de cabine wordt constant op dezelfde temperatuur gehouden. Dit is 35,5˚C, vergelijkbaar met de temperatuur in je lichaam.
-
Wat als ik tijdens het floaten in slaap val?
Er gebeurt niets als je in slaap valt. Het lichaam is gewichtloos en afgesloten voor prikkels, de hersenen ontvangen geen signaal om - bijvoorbeeld - om te draaien. Je slaapt gewoon door, totdat je een seintje krijgt dat de tijd om is.
-
Hoe vaak mag je floaten?
Je mag zo vaak floaten als je wil. Sommige mensen hebben zelfs een floatcabine in huis. Het is echter niet nodig om elke dag te floaten: het ontspannende effect houdt langer dan een dag aan. Voor het beste effect wordt minimaal een keer per twee weken aangeraden.
-
Hoe zit het met de privacy tijdens het floaten?
Je hebt volledige privacy tijdens het floaten. Bij ons krijg je namelijk een privé-floatroom die op slot kan. Daar heb je een eigen douche, dus je hoeft ook geen badkleding mee te nemen. Via een intercom kun je contact met de receptie opnemen.
-
Waarom worden er minimaal 3 floatsessies geadviseerd?
Floaten is een ervaring waar je even aan moet wennen. Door de gewichtloosheid en afwezigheid van prikkels kan je lichaam zich ontspannen. Toch kan het even duren voordat je jezelf over kan geven aan de rust. Na drie floatsessies weet je pas of het floaten voor je is en of je er profijt van hebt.
-
Moet ik iets meenemen wanneer ik ga floaten?
Nee, je hoeft niets mee te nemen (ook geen badkleding). Je krijgt een eigen floatruimte met douche, verzorgingsproducten en handdoeken. Ook is er een plekje om je kleding droog neer te leggen. De ruimte kun je van binnenuit afsluiten, dus je hebt alle privacy.
-
Hoe lang duurt een floatsessie?
Een standaard floatsessie duurt 60 minuten. Als je voor het eerst float, zal dit voldoende zijn. Als je graag langer wil floaten, kun je de sessie verlengen tot 90 of 120 minuten. Wij raden aan om na het floaten in onze relaxruimte te komen zitten voor een kopje koffie of thee. Die krijg je van ons. Deze extra ontspanning achteraf draagt bij aan een optimaal resultaat.
-
Wat is floaten?
Tijdens het floaten drijf je - net als in de Dode Zee - gewichtloos in zeer zout, verwarmd water. Dat water bevindt zich in een privé-floatroom, met weinig licht en geen muziek. Doordat er geen externe prikkels zijn, herstelt je lichaam en geest zich. Dit leidt tot stressvermindering, verbeterde slaap en pijnverlichting.
-
Kan ik glutenvrije, suikervrije, lactosevrije of vegan gerechten krijgen?
Jazeker, onze huiskokkin zal rekening houden met eventuele allergieën of dieetwensen.
-
Mag ik mijn eigen consumpties meenemen?
Nee, dat is helaas niet toegestaan. Maar geen zorgen: in onze relaxruimte kun je heerlijke, gezonde hapjes en drankjes bestellen. Boek je een sauna-arrangement? Dan is eten en drinken inbegrepen! Je krijgt de hele dag onbeperkt water, koffie en thee. Ook serveren we een verse lunch of warm diner. Tussendoor hebben we nog een smakelijke verrassing voor je. Leuk om te weten: we bieden arrangementen aan met een high tea. Deze bestaat uit zoete en hartige lekkernijen.
-
Is LOFF toegankelijk voor mindervaliden en/of rolstoelgebruikers?
Ons gebouw is beperkt begaanbaar voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Er zijn namelijk een aantal trappen. Sommige faciliteiten, zoals de floatrooms en het saunacomplex, zijn op de begane grond. Vraag ons gerust naar de details!
-
Op welke dagen is LOFF gesloten?
Bij LOFF staan we bijna elke dag voor je klaar. Op de volgende dagen zijn we gesloten of zijn er aangepaste openingstijden: 27 april Koningsdag: gesloten 24 december Kerstavond: open tot 16:00 uur 25 december 1e Kerstdag: gesloten 26 december 2e Kerstdag: gesloten 31 december oudejaarsdag: open tot 16:00 uur 1 januari Nieuwjaarsdag: gesloten
-
Kan ik de auto voor de deur parkeren bij LOFF?
Jazeker, voor de ingang hebben we een aantal parkeerplekken. En anders is er nog genoeg ruimte aan de weg. Parkeren is gratis!
-
Kan ik zonder reserveren een bezoek brengen aan LOFF?
We kunnen niet beloven dat we plek hebben. Je kunt het beste van te voren bellen of alvast een online reservering maken.
-
Kan ik bij aankomst ook nog een behandeling of massage reserveren?
Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op dat moment. Neem het zekere voor het onzekere en reserveer vooraf, dan voorkom je teleurstellingen.
-
Hoe reserveer ik een floatsessie, behandeling of arrangement?
Al onze spa- en wellnessfaciliteiten kun je eenvoudig reserveren via onze online reserveren. Je mag natuurlijk ook een e-mail sturen naar info@loff-wellness.nl of even bellen op telefoonnummer 0592-481292. Ben je verhinderd? Tot 24 uur van te voren kun jouw reservering verplaatsen of annuleren.
-
Wat is de minimumleeftijd voor een bezoek aan de spa?
Vanaf 16 jaar en ouder is iedereen welkom in onze spa.
-
Kan ik naar de sauna als ik zwanger ben?
Indien je een gezonde zwangerschap hebt, wel. Bij twijfel raden we aan om contact op te nemen met je verloskundige. Er zijn enkele faciliteiten die niet toegankelijk zijn voor zwangeren, waaronder de infraroodsauna. Dit in verband met de diepgaande, intensieve werking. En om af te koelen kun je het beste gebruikmaken van een koude douche.
-
Mag ik badkleding dragen in de sauna?
Dat verschilt per sauna. Bij LOFF Boutique Wellness is het dragen van badkleding verplicht.
-
Moet ik een badjas, handdoek en slippers gebruiken?
Ja, in verband met de hygiëne vragen we je om slippers en handdoeken te gebruiken. Wij hebben dit allemaal voor je klaarliggen, zodat je zelf nergens meer aan hoeft te denken. Uiteraard mag je jouw eigen spullen meenemen als je dat prettiger vindt. Er zijn kluisjes.